na eten in slaap vallen of nog meer willen eten

Indien men na het eten zeer vermoeid is of zelfs in slaap wil vallen vertelt het u. Dat uw miltenergie te zwak is geworden.

De oorzaken kunnen zijn ofwel dat U te veel zoetigheid gebruikt of wel dat U uw energie heeft verbruikt in deze tijden van onrust en voortdurende spanning. U kunt dan uw miltenergie oppeppen.
Als de oorzaak is te veel zoetigheid gebruiken. Dit kan liggen in de hoeveelheid frisdrank die U drinkt of wel te veel snoept. Probeer dan als U weer trek in zoetigheid of dorst hebt een glas water te drinken.
Indien U zo drukt bent en niet tot rust kan komen. Plan dan tijd in om even tot rust te komen. Ook voor de mensen die om wat voor rede dan ook hun eigen tijd kunnen bepalen. Door rust te nemen laden we in energie weer op. Want zo vermeld de literatuur wanneer Yin en Yang in actie zijn scheiden zij zich en wanneer zij in rust zijn komen zij weer samen. Als we daarbij het beeld van het Yin-Yang symbool nemen en we draaien dat hard rond dan werkt de energie naar buiten toe en komen ze steeds meer uit elkaar. U heeft zoiets misschien wel eens gedaan in een verfmolen waar U verf op laat komen terwijl die draait. Zo kunnen we ook de beweging van Yin en Yang zien.
Zo helpt U uzelf om weer een gezonde milt energie op te bouwen.
Daarnaast wrijf uw onderbenen aan de binnenkant op langs de rand van het scheenbeen. Doe dat wel zachtjes tot het lekker warm wordt. Zo versterkt het uw Milt energie.

NOG MEER TREK IN ETEN NA HET ETEN.
Wat gebeurt er in uw lichaam als dat het geval is. Wel voor het grootste deel bestaan we uit water. Nu kan het echter zo zijn dat de hoeveelheid water in ons lichaam toch wat te weinig is. Als je dan eet trekt je maag water aan voor de vertering. Maar omdat er nu een te kort aan water ontstaat wordt er door uw lichaam een te laag bloedsuiker gemeten en wordt het signaal afgegeven eten of wel je ervaart nog meer trek te hebben. Als je dan besluit om nog meer te eten kom je van een koude kermis thuis of wel je lichaam gaat opslot. Je voelt je vast komen te zitten en hebt nergens meer puf in. Als je dan in plaats van nog meer eten water gaat drinken dan zul je merken dat het gevoel van nog meer te willen eten verdwijnt. Want het lichaam registreerd weer voldoende aanwezige suiker, doordat de water hoeveelheid is toegenomen en daardoor voor het lichaam weer de goede suikerwaarden worden waargenomen.

auteur: Ted Duijvestijn, De Witte Kraanvogel Lelystad